En sevdiğim çorba, merogelin çorbası... Uydurarak başlayıp, zamanla geliştirdiğim, bir yaptığım diğerini tutmayan leziz mi leziz çorbam :) Muhakak denemenizi tavsiye ederim. Bol baharat ve sarımsak sevenlerin denemesini ayrıca tavsiye ederim...
4 kişilik çorba için;
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber, karabiber, tuzot, fesleğen, nane
- Arpa şehriye
- 1 lt
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Bir tavaya yağı koyuyoruz, içine şehiriyeleri ilave ediyoruz ve orta ateşte pebleşene kadar kavuruyoruz.
- Salçayı da ilave edip 2-3 dakka daha karıştırarak kavurmakay devam ediyoruz.
- Sarımsağı doğrayıp ekliyoruz.
- Bir kase içine yoğurt unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Salça karışımına ilave ediyoruz.
- Bahartları, limon suyunu ve suyu azar azar ekliyoruz, ocağı yüksek ateşe getiriyoruz.
- Çorba kaynadıktan sonra, ocağı kısıyoruz.
- 15- 20 dakika kısık ateşte karıştırarak, şehriyeler piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder