Neredeyse bütün çorbaları çok seviyorum. Son zamanlarda da tavuk suyuna çorbaya sarmış durumdayım. Tabi bunda hasta olmamın da büyük etkisi var. İnsan hasta olunca, haklı olarak biri çorbasını yapsın istiyor. Savaş'a bana tavuk suyuna çorba yap dedim, ben ne anlarım çorbadan dedi :( Hasta hasta kalkıp kendi çorbamı kendim yaptım, tam bir trajedi :( Sonra düşündüm şimdi bunu bloga yazmış olsaydım, kalk blogdan bakıverde yap derdim. İyileşir iyileşmez ilk iş yeniden yapıp, tarifi bloga yazayım diye, kendime söz verdim. Dün akşam enfes çorbadan yaptım, işte tarifi...
4 kişilik tarif;
4 kişilik tarif;
Malzemeler:
- 300 gr tavuk göğsü
- 1 lt su
- yarım limon
- 3-4 avuç tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Derin bir tencere, tavuğu ve suyu ekleyip, iyice haşlanmasını bekliyoruz.
- Tavaya yağı ve tel şehriyeyi ekleyip, biraz kavurduktan sonra pembeleşmeden ocaktan alıyoruz.
- Bu arada haşlanan tavuğu, biraz soğuduktan sonra elle didikliyoruz.
- Tavuğu haşladığımız suyun içine yağ ve şehriyeyi ekliyoruz.
- Tavukları da ekliyoruz.
- Yarım limon, tuz ve arzu ettiğiniz kadar karabiber ekliyoruz.
- Yüksek ateşte yakşalık 15 dakika, şehireyeler yumuşadıktan sonra, çorbamızı ocaktan alıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder