Geçenlerde, Çağdaşın doğum günün kutlama bahanesi ile İsis'te bir araya geldik. Hamarat kızımız Gülçin, yine döktürmüş ve efsane bir kek yapmış. Minikte bir sırrı vardı, şimdi burda bunu açıklamayayım, adı üzerinde sır :) Bu sırrı da öğrendikten sonra aldığım gazla sırrı biraz araştırdım ve bu muhteşem tarifi çıkardım :)
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- yarım su bardağı mısır nişastası
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 25 gr (2 yemek kaşığı) kakao
- 175 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Üzerinin Süslemesi için;
- Dr. otker tek kullanımlık çikolata sosu
- Fındık
- Süsleme şekerleri
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Ardından margarin ve sütü ilave ediyoruz.
- Azar azar un, kakao ve nişastayı ekliyoruz.
- Tuz, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpaya bir miktar daha devam ediyoruz.
- 26 cm'lik daire kelepçe kabını yağlayıp, kek karışımını ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında, 40-50 dakka kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra 15-20 dakka kadar soğumasını bekliyoruz, sonrasında kalıptan çıkarıyoruz.
- Soğuyan kekin üzerine istediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder