Bu akşam bize Tubi geldi. Çorba yaptık, profiterol yaptık, bol bol güldük, eğlendik :) Bu benim ikinci profiterol denememdi, ne yazıkki ilkinden daha kötü bir sonuç aldım... Tariflere tam anlamıyla uymak her zaman iyi netice vermiyor, kendi ruhumu kattığımda daha güzel olduğunu düşünüyorum : ) Ama öyle yenmeyecek kadar da çirkin olmadı. Sonrasından Büşra'da geldi, herkes baya baya severek yedi, profiterol toplarımız dışında herşey mükemmeldi : ) Şu topları tam anlamıyla tutturduğumda tarifi sizinle paylaşacağım.
Bu kakaolu kurabiye tarifini gerçekten çok seviyorum. Bu tarifi mutfaksırları'ından almıştım ona da çok teşekkür ediyorum : ) Bitter çikolata sevenlerin çok seveceği bir tarif, üstelik yapılışı da çok pratik... 15-20 dakikada içerisinde şipşak hazırlanacak kolay bir kurabiye tarifi. Kahveyle de çok güzel gidiyor çayla da :) Kardeşim tadını negro'nun bisküvisine benzetti ama bence daha güzel bir lezzet :) Malzemeler: 125 gr margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt 1 paket kakao (25 gr) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3,5 çay bardağı un Yapılışı: Yağ ve pudra şekerini iyice yoğurun. Yumurtayı, sütü kakaoyu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Diğer malzemeleri ve unu azar azar ekleyip, hamur toplanana kadar yoğuruyoruz. İstediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlıyoruz. (Benim hamurumdan 27 adet çıktı) Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.(Ben tam olarak 27 dakika pişirdim :)
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil"Hüzünlü Bir Profiterol Hikayesi" ismin içindeki "Hüzünlü" kelimesini tarife bağlıyor olsam da hoşuma gitmedi Mery'm. Evet moral bozukluğumuz oldu belki ama lezzet açısından efsaneydi. Yine de şunu söylemeden edemicem senin tariflere ihtiyacın yok beybi zaten yaptıkların on numara beş yıldız ;)
YanıtlaSilProfiteroller hiç de fena görünmüyor hüzünlü olmalarının dışında afiyet olsun :)
YanıtlaSil