Ana içeriğe atla

Damla Çikolatalı Kurabiye

Yaklaşık sekiz günden beri hastaydım :( Boğaz ağrısı ile başlayıp, faranjitle olayı noktaladık.  Dört gün sesim çıkmadı, dün öğlenden sonra hafif hafif ses çıkmaya başladı :) Bugün boru gibi de olsa sesim çıkıyor çok şükür...Bir süre evde dinlenmeye çalıştım ama işlerden vs ofise geri dönünce, tam dinlenemeden hastalık epeyce uzadı. Şimdi çok şükür daha iyiceyim ve kurabiye yapma aşkıyla yanıp tutuşuyoruz.

Bir ara damla çikolatalı kurabiyelerden çok yapıyordum, epeydir yapmadığımı ve tarifi buraya yazmadığımı farkettim. Yapımı gerçekten çok basit, bütün kurabiyeler gibi : ) Böyle kıyır kıyır oluyor (kıyır kıyır da tam yemek blogu ağzı oldu, alışıyorum galiba ben bu işe :)) Savaş; lezzeti hanım eller gibi olmuş dedi. Çaya misafiriniz geliyorsa, hemencedcik yapabileceğiniz güzel bir tarif, tavsiye edilir :)

Malzemeler:

  • 200 gr terem yağ margarin
  • 2-2,5 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5-6 avuç damla çikolata 
Yapılışı:
  • Yağ, şeker ve yumurtayı iyice yoğuruyoruz.
  • Azar azar un ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Son olarak damla çikoltayı da ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Ceviz büyülkünde parçalar koparıp, tepsiye diziyoruz.
  • 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mad Sea Beach Hotel

Mad Sea Beach Hotel, hayallerin gerçeğe dönüşemeyeceği yer :) Daha otele henüz girmiştikki, avazı çıktığı kadar bağıran bir kadın sesi bizi karşıladı (bu kadın sesini iki gün daha duyacağımızdan habersizdik). Resepsiyona gittik, bu yüksek sesli kadın, otel personeli oluyor kendisi, gelen müşterileri bildiğin azarlıyor. Yok efendim erken rezarvasyon yapan istediği odayı kaparmış, oda seçimi mümkün değilmiş bir sürü gürültü patırtı... Bu sırada bizim gelmemiz falan kadının umrunda değil, hoş geldiniz merhabalar falan bunlar zaten yok. Biraz daha tartıştıktan sonra, asık bir suratla isimlerimizi sordu, kimlik vs diğer çifti orada kaderine mahkum bırakıp, bize odamızı gösterdi. Odaya girer girmez, çok uzun süredir havasız kalmadan ötürü, çok fena bir koku karşıladı bizi. Odanın fotoğraflarla ilgisi yok, fotoğrafları sanırım balık gözü lensle çekmişler :) Daha böyle etrafa bakınıyordukki, o muhteşem ses yine avazı çıktığı kadar bağırmaya başlamıştı, gelen bir başka iki çiftle kavgaya tutuş…

Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek

Yıllarca havuçlu kek mi olur yahu diyip durdum, inadımdan da hiç yemeyi denemedim. Taaki bu kek börek işlerine merak sarana kadar... Annemin en sevdiği kektir, havuçlu kek yapsana ısrarlarına dayanamadım ve İnternet'ten bulduğum bir tarife göre yaptım. Tek kelimeyle mükemmel bir lezzet. Böylece ilk yediğim havuçlu kek, kendi yaptığım kek oldu :) Mükemmel olmuştu olmasına ama bir Starbucks'ta yediğim havuçlu kek değildi. İnat ettim araştırdım, aradım taradım çok çeşitli Sturbucks havuçlu kek tarifi buldum. En aklıma yatan tarifi denedim, fena olmadı.

Bir şeyler rendelerken sürekli olarak elimi kesdiğim için annem kıyamamış bana bir rende makinası almış. Aslında sadece rende yapmıyor bir çok şey kesip doğruyor. Öncelikle çok gerekli bir alet olmadığını düşünsem de kullandıkça oldukça pratik ve işlevsel olduğunu anladım. Bahsi geçen alet, Moulinex'in fresh express'i... Yanında bir de 50 pratik tarif kitabı var. Birazcık göz atma fırsatım oldu gerçekten pek pratik tarifler…

Şam Kurabiyesi

Geçen gün ofisteki kafede bir kurabiye yedim aklım kurabiyede kaldı. Gerçi adı Şam Kurabiyesi ama tadı görüntüsü bildiğin kek :) Biraz araştırma yaptım baya bilinen, sevilen, popüler bir kurabiyeymiş, bu zamana kadar hiç duymamış olmama şaşırdım. Dün gece yapacaktım ama evde hiç birşey olmayınca bu geceye kaldı. Lezzeti nasıl mı oldu? nasıl desem hmmm harika :)


Malzemelerimiz şöyle; 100 gr margarin3 adet yumurta1,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı un2 yemek kaşığı yoğurt1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 adet limonun rendesiyarım adet limon suyuyarım çay kaşığı tuzYapılışı: Margarin, şeker ve yumurtayı mikserle köpük köpük olana kadar yüksek devirde iyice çırpıyoruz. Ardından bütün malzemeleri ekleyip mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Kalıplara döküyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.