Dünya'nın en kolay poğaça tarifini vereceğim, en kolay ama pek güzel... Hem yumuşacık oluyor, hem de 2-3 gün bayatlamıyor. Söke'nin altın harman buğday ununu deneme fırsatım oldu, öyle özel karışım falan bir numara göremedim açıkcası. İstediğiniz un ile yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 2.5 türk kahve fincanı soda
- 2 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 3 türk kahvesi fincanı ılık süt
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- İçi için; penir, maydanoz
- Üzeri için; 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yağ ve çörekotu
Yapılışı: Derin bir kaba unu koyuyoruz, üzerine yumurta, yağ, soda, tuz ve şekeri ilave ediyoruz. Son olarak mayayı koyuyoruz, onun üzerine ılık sütü döküyoruz, 10 dakika ön mayalanma için bekletiyoruz. Daha sonra karışımı güzelce yoğurup ele yapışmayan, fazla sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. 40 dakika mayalanmaya bıraktıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak içlerini dolduruyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve yağdan oluşan karışımı fırça yardımıyla sürüyoruz, üzerine çörekotu veya tercihe göre susam ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder